Winkelmandje tonen (0 Artikel) Verlanglijstje tonenNaar de kassa
Preppers Thuiswinkel

Wat te doen ivm het Corona Virus

Behandeling en preventie

Er is momenteel (half februari 2020) geen vaccin om 2019-nCoV-infectie te voorkomen.
De beste manier om infectie te voorkomen, is om contact met dit virus te voorkomen.
De CDC beveelt echter altijd dagelijkse preventieve maatregelen aan om de verspreiding van respiratoire virussen te helpen voorkomen, waaronder:

Was je handen vaak met zeep en water gedurende minstens 20 seconden, vooral nadat je naar het toilet bent geweest, voor de maaltijd en na het snuiten van je neus, hoesten of niezen.
Als zeep en water niet beschikbaar zijn, gebruik dan een handdesinfecterend middel op alcoholbasis met een alcoholgehalte van ten minste 60%.
Was je handen altijd met water en zeep als ze merkbaar "vuil" zijn.
Raak je ogen, neus en mond niet aan met ongewassen handen.
Vermijd nauw contact met zieke mensen.
Blijf thuis als je ziek bent.
Dek je hoest of nies af met een servet en gooi het servet in de prullenbak.(buitenshuis)
Reinig en desinfecteer regelmatig aangeraakte objecten en oppervlakken met gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen of doekjes.

Wat te doen als je ziek bent

Indien je het 2019-nCoV krijgt, volg je best de onderstaande instructies om verspreiding van 2019-nCoV (2019 new corona virus) onder je medebewoners en gemeenschap te voorkomen.
Het virus werd recent (febr 2020) herbenoemd tot COVID-19 , wat echter niets verandert aan de besmettelijkheid ervan.

Blijf thuis behalve indien medische hulp nodig is

Je dient je activiteiten buitenshuis te beperken, met uitzondering ivm het raadplegen van de eventueel noodzakelijke medische zorg.
Ga niet naar werk, school of openbare plaatsen.
Gebruik geen openbaar vervoer, gedeelde reizen of taxi's.

Zonder jezelf af van andere mensen in je huis

Je dient zoveel mogelijk in een bepaalde kamer blijven en uit de buurt van andere mensen in je huis. Bovendien kan je beter een eigen badkamer gebruiken, indien die aanwezig is.

Bel van tevoren voordat je je arts bezoekt.

Iniden je een medische afspraak hebt, bel dan je zorgverlener en zeg dat je vermoedt dat je een 2019-nCoV-infectie hebt of kunt krijgen. Dit helpt het kantoor van de zorgverlener om stappen te ondernemen om te voorkomen dat andere mensen eveneens besmet raken.

Draag een gezichtsmasker

Je dient een gezichtsmasker dragen wanneer je in de buurt van andere mensen komt (bijvoorbeeld in een kamer of in een auto), en ook voordat je het kantoor van een zorgverlener betreedt. Als je zelf geen gezichtsmasker kunt dragen (bijvoorbeeld vanwege ademhalingsproblemen), moeten medebewoners niet in dezelfde kamer verblijven, tenzij zij een gezichtsmasker dragen als ze je kamer binnenkomen.

Bedek je mond als je hoest of niest

Bedek je mond en neus met een papieren doekje als je hoest of niest. Gooi de gebruikte servetten in de vuilnisbak en was je handen met water en zeep gedurende minstens 20 seconden. Als zeep en water niet beschikbaar zijn, veeg je je handen onmiddellijk af met een handdesinfecterend middel op alcoholbasis dat ten minste 60% alcohol bevat, en wrijft totdat ze droog aanvoelen.
Zeep en water moeten voornamelijk worden gebruikt als de handen merkbaar vuil zijn.
Raak uw ogen, neus en mond niet aan met ongewassen handen.

Deel geen persoonlijke huishoudelijke artikelen

Deel geen borden, glazen, kopjes, bestek, handdoeken of beddengoed met medebewoners.
Na gebruik ervan worden ze best grondig gewassen met water en zeep. (niet samen met die van andere bewoners)

BeŽindiging van woningisolatie

Patiënten met een bevestigde 2019-nCoV-infectie moeten onder thuisvoorzorgsmaatregelen blijven totdat het risico op secundaire overdracht op andere mensen laag wordt geacht. Het besluit om de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot woningisolatie te beëindigen, moet per geval worden genomen in overleg met je zorgverlener.
De huidige informatie over 2019-nCoV is nog vrij beperkt.
De hier vermeldde thuisgebaseerde voorzorgsmaatregelen zijn gebaseerd op algemene aanbevelingen voor andere coronavirussen, zoals het Midden-Oosten Respiratoir Syndroom (MERS).

Wat kan een Prepper nog meer doen

Bovenstaande maatregelen vormen uiteraard een goede basis om bij de uitbraak van een virus besmetting te beperken, maar wat kunnen Preppers nog meer doen bij een eventuele virusuitbraak die kan leiden tot een pandemie ?
Zie ook onze pagina over weerstandsverhogende voeding

Translate This Website

Beschikbare producten

Deel dit met vrienden

Zelfredzame Bezoekers

Preppers

+noodsituaties
+belgian
+preppers
+belgie
+survival
+foodstock
+preparedness
+envirofit
+rocket stove
+noodverlichting
+be prepared
+british berkefeld
+steracyl
+noodsituaties
+zelfredzaamheid
+voorbereid zijn
+prepping
+vleesvervangers
+survivalfood
+hooikist
+thermoskoken
+woodgas stove
+zelfvoorziening

Bedanking Bedanking na bestelling Dank voor je inzending of bestelling Verkoopsvoorwaarden Preppershop Privacy Preppershop

belgium - belgian - preppers - belgie - survival - foodstock - rocket stove - envirofit - noodverlichting - be prepared - noodsituaties - voorbereid zijn - vleesvervangers - zelfredzaamheid - survivalfood - hooimadam - hooikist - thermoskoken - woodgas stove - wildstoves - zelfvoorziening - preparedness - british berkefeld - sterasyl