De Hooimadam® is de moderne versie van de hooikist om eten in te garen of warm te houden.
De Hooimadam® is geen kist maar een omhulsel van katoen, gevuld met wol.
Wol heeft een uitstekend isolerend vermogen, neemt vocht op en vermindert luchtjes.
• Kook het eten dat u in de Hooimadam® wilt laten garen een paar minuten goed door
• Plaats de pan met deksel vervolgens in de Hooimadam® en trek het koord aan. Klaar.
• Reken ongeveer 1/3 kooktijd meer
• Vul de pan voor minstens de helft
• Gebruik voor een kleine pan (tot Ø 17 cm) een kleine Hooimadam
De tijd dat het eten warm blijft met een hooimadam is afhankelijk van de hoeveelheid eten in de pan. Vuistregel:
• Na 1 uur: nog 70 °C
• Na 2 uur: nog 54 °C
• Na 3 uur: nog 38 °C
• het laten garen van rijst: die brandt niet aan, blijft goed warm en welt prachtig
• het trekken van kruiden en soep; in de Hooimadam® blijft het gerecht ongeveer 4 uur lang
warm
• het stoven van vlees: braadt dat aan, voeg vocht toe en plaats de pan in de Hooimadam®
• het garen van bonen, bieten en andere gerechten die anders lang moeten koken
• het warm houden van bijvoorbeeld een saus tijdens het koken, er vormt zich geen vel, de saus kookt niet in en brandt ook niet aan
• het warm houden van eten voor laatkomers
• bij de picknick, op de camping en de boot
• voor het koud houden van bijvoorbeeld ijs
- met de Hooimadam bespaart u op de kosten van gas/elektriciteiteten dat is bereid met de Hooimadam®
- voedsel dat bereiod is met de Hooimadam heeft de tijd gekregen om langzaam te garen en dat is lekkerder.
- je hoeft niet meer tijdens het hele kookproces bij het fornuis te blijven.
- de planning bij het koken wordt gemakkelijker.
- dat een gerecht wat langer in de Hooimadam® staat, maakt immers niet uit.
De Hooimadam is gevuld met wol. U kunt haar daarom alleen op de hand wassen! Beschouw haar maar als een dure wollen trui : voorzichtig wassen, niet wringen, alleen knijpen en plat laten drogen. Om ze schoon te houden, kunt u er een theedoek of iets dergelijks inleggen, voor u de pan erin zet.
Als u de pan uit de Hooimadam® haalt, zijn deksel en oren erg warm. Gebruik dus een pannenlap om de pan er weer uit te halen.
Het katoenen omhulsel van de Hooimadam® verdraagt hoge temperaturen. U kunt een pan zó van het vuur erin plaatsen. De Hooimadam® is echter niet geschikt voor pannen met kokende olie!
Bron van deze omschrijving en verder voor bestellen en/of meer informatie en lekkere recepten kijk op: www.hooimadam.com
De Hooimadam® is een product van SamSam Zweden bv en wordt internationaal beschermd door het model- en merkrecht.
Sukses met het dit concept . Stuur ons je ervaring
relaxatie en wellness
beter dieper slapen
low carb diet
minder depri ?
bobo brood met chia
eetbare tuin informatie
chia seeds
earthing grounding
onsterfelijkheidskruid
ozonator
low carb diet
minder depri ?
basisch water
antikateroplossing
mindmachines
brainaktivator
audiostrobe software
nieuwe ionizers
elanra luchtioniser
filter fijnstof
alle dagen zon
darmtransit
chlorella yaeyama
hawaiiaanse spirulina
klamathalgen AFA
aloe vera winkel
drink smoothies
spirulina slank
soepele gewrichten
voetreflex pediwell
wandelmachine chi
zilverwater startoplossing
zilverelectrodes
colloidaal goud
silver ionic pulser
braintuner
parapulser
magneetveldtherapie
vrij van parasieten
sterke sportprestaties
optimaal gezond
blij met lithium
energieanalyses
stralingsvrij leven
dier en welzijn
duiven voederschema
brainfit keerbergen
energiepoeder
veelgranenbrood
koken met stevia
chiazaad bestellen
suiker maakt ziek.
prebiotica
probleem met drank
geestesziektes
shop vianesse
abonnement op vianesse
vianesse en meer
+noodsituaties
+belgian
+preppers
+belgie
+survival
+foodstock
+preparedness
+envirofit
+rocket stove
+noodverlichting
+be prepared
+british berkefeld
+steracyl
+noodsituaties
+zelfredzaamheid
+voorbereid zijn
+prepping
+vleesvervangers
+survivalfood
+hooikist
+thermoskoken
+woodgas stove
+zelfvoorziening
belgium - belgian - preppers - belgie - survival - foodstock - rocket stove - envirofit - noodverlichting - be prepared - noodsituaties - voorbereid zijn - vleesvervangers - zelfredzaamheid - survivalfood - hooimadam - hooikist - thermoskoken - woodgas stove - wildstoves - zelfvoorziening - preparedness - british berkefeld - sterasyl