Alhoewel een diepvriezer een risico inhoudt bij stroomuitval, biedt hij wel de mogelijkheid om seizoensproducten of overschotten te verwerken en op te slaan voor het moment dat je even moeilijk aan de dagelijkse producten kan komen.
Deze voorraad kan deel uitmaken van je eigen preppers thuiswinkel
Wist je dat je heel wat meer kan invriezen dan dat je tot nu toe dacht ?
Kaas kan je heel goed invriezen. Voordat je de kaas gebruikt, moet je wel zorgen dat hij goed ontdooid is. Als je kaas wil raspen om in te vriezen, voeg dan een lepel maiszetmeel of gewone meel toe. Dit voorkomt dat de kaas gaat klonteren wanneer je hem ontdooit.
Als je ergens echte Parmezaanse kaas op de kop kan tikken, rasp die heel fijn en vries hem vervolgens in. Deze kaas kan je dan zo uit de vriezer doseren. Ideaal omdat je er meestal niet heel veel van nodig hebt. Ook roomkaas kun je invriezen!
Boter kan je heel goed invriezen. De volgende keer dat een favoriete merk in de aanbieding staat of bijna over de datum is (wat heel relatief is, maar het wel een stuk goedkoper maakt), sla je flink in en stop je ze direct in de vriezer. Wel eerst laten ontdooien voor gebruik of ... gebruik een kaasschaaf
Melk in karton kan je enkel invriezen als er genoeg ruimte in de fles over is om die uit te laten zetten.
Dit uitzetprobleem geldt ook voor sap. Sap vriest makkelijk in, als je maar ruimte laat voor het uitzetten. Eigenlijk maak je zo lekkere ijsjes. Gewoon een pak kwaliteitssap verdelen over vormpjes, invriezen en klaar
Indien sap overhebt van een feestje en het zelf erg weinig drinkt, kan dit een oplossing zijn.
Gewoon bewaren voor een volgende gelegenheid.
Soep en bouillon laten zich ook heel goed invriezen. Ontdooien doe je in een pan op heel laag vuurtje. Gewoon het doosje eerst even onder een warme kraan houden zodat het ijsblok loskomt van de zijkanten en vervolgens in de pan doen. Af en toe even omroeren en het is klaar voor gebruik.
Als je een extra hoeveelheid soep of bouillon maakt, vries die dan in handige hoeveelheden van bvb 1 liter. Dat gaat prima in stevige wegwerpflessen van fruitsap, mits ze een schroefdop hebben.
Niet alle groenten en fruit zijn geschikt om in te vriezen.
Bananen, rood fruit en druiven vriezen mooi in en ontdooien ook goed.
Groenten laten zich ook goed invriezen. Kijk maar naar het vriesvak in de supermarkt om je een idee te geven. Als je twijfels hebt bij de versheid van die producten of gewoon zeker wil zijn van waar de groente vandaan komt, kun je ervoor kiezen je eigen groenten in te vriezen.
Snijdt de groente in stukken, blancheer ze kort in heet water, snel afkoelen onder een koude kraan, uit laten lekken en dan invriezen. Uiteraard in hoeveelheden die je het handigst vindt.
Soms komt er gewoon een ontzettend mooi aanbod van bvb avocado's voorbij en dan kan je die inslaan.
Haal het vruchtvlees er uit, pureer het met wat citroensap en vries in..
Als ze half bevroren zijn, maak dan 'geultjes' in het zakje met je hand of een liniaal om zo breekpunten te maken. Erg handig om achteraf te doseren.
Naar het schijnt zou je avocado ook in parten kunnen invriezen, maar avocado ontdooit niet mooi.
Als straks weer overal basilicum, rucola en spinazie te krijgen is, is pesto maken een ontzettend handige en lekkere manier om in de winter toch nog verse en gezonde pesto in huis te hebben.
Maak pesto volgens je eigen favoriete recept en vries het in ijsblokvormpjes in.
Zo heb je kant en klare porties. Als je de pesto in de vormpjes verdeelt hebt, laat wat ruimte over en vul het aan met een dun laagje olijfolie. Dit voorkomt uitdrogen in de vriezer.
Als je kruidentuin in volle productie is, is het moment daar om die overvloed te oogsten.
Je kan de kruiden best eerst fijn snijden en ze dan in zakjes of lege busjes doen. Peterselie , kervel .....
Een andere mogelijkheid is om er kruidenboter mee te maken en die dan in porties in te vriezen ! Of verwerken in een paar liter extra diepvriessoep voor winterse dagen.
Is je gezonde smoothie wat te ruim uitgevallen ?
Giet het overschot in een recup sportdrink flesje met dop.
Prima als frisse maaltijd-aanvulling op het werk.
relaxatie en wellness
beter dieper slapen
bobo brood met chia
eetbare tuin informatie
chia seeds
earthing grounding
super greens
superfoodstore
onsterfelijkheidskruid
ozonator
basisch water
antikateroplossing
mindmachines
brainaktivator
audiostrobe software
nieuwe ionizers
elanra luchtioniser
filter fijnstof
alle dagen zon
darmtransit
chlorella yaeyama
hawaiiaanse spirulina
klamathalgen AFA
aloe vera winkel
drink smoothies
spirulina slank
soepele gewrichten
voetreflex pediwell
wandelmachine chi
zilverwater startoplossing
zilverelectrodes
colloidaal goud
silver ionic pulser
braintuner
parapulser
magneetveldtherapie
vrij van parasieten
sterke sportprestaties
optimaal gezond
blij met lithium
energieanalyses
stralingsvrij leven
dier en welzijn
duiven voederschema
brainfit keerbergen
energiepoeder
veelgranenbrood
koken met stevia
chiazaad bestellen
suiker maakt ziek.
prebiotica
probleem met drank
geestesziektes
shop vianesse
abonnement op vianesse
vianesse en meer
+noodsituaties
+belgian
+preppers
+belgie
+survival
+foodstock
+preparedness
+envirofit
+rocket stove
+noodverlichting
+be prepared
+british berkefeld
+steracyl
+noodsituaties
+zelfredzaamheid
+voorbereid zijn
+prepping
+vleesvervangers
+survivalfood
+hooikist
+thermoskoken
+woodgas stove
+zelfvoorziening
belgium - belgian - preppers - belgie - survival - foodstock - rocket stove - envirofit - noodverlichting - be prepared - noodsituaties - voorbereid zijn - vleesvervangers - zelfredzaamheid - survivalfood - hooimadam - hooikist - thermoskoken - woodgas stove - wildstoves - zelfvoorziening - preparedness - british berkefeld - sterasyl