In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Bushcraft skill sharing weekend

Bushcraft skillsharing & netwerking weekend

Dit weekend draait om ' skillsharing ' dus hierbij een warme oproep aan iedereen om zijn of haar skills te delen. Wie op voorhand doorgeeft welke sessie hij of zij wilt geven (zie contactgegevens onderaan), die komt gratis. Maar je kunt je ook tijdens het weekend nog opgeven als 'sessiegever'. Die sessies proberen we dan op zondag in te plannen.

Er zijn reeds tal van leuke sessies gepland, zowel voor volwassenen als ook voor kinderen. Voor kinderen onder andere popcorn maken op een kampvuur, knutselen met natuurlijke materialen, kampvuurliederen...
Voor volwassenen zijn er sessies rond verschillende thema's. Rond voeding is er een kruidenwandeling, sessies rond het zelf maken van brood, bolussen, bannock, worsten en het drogen van vlees op een kampvuur.
Bij oude technieken zijn er sessies over het onderhoud en veilig gebruiken van bijl en mes, groenhoutbewerking, leren tasje maken, touw maken uit brandnetels ...
Om vuur te maken komen technieken zoals fire-steel, vuurslag en vuurboog aan bod.
Om droog en met lage impact op de omgeving te slapen worden verschillende manieren van lichtgewicht slapen zoals in hangmat, tarp of andere tenten uitgeprobeerd.
Voor de innerlijke mens is er yoga en zelfverdediging.
Uiteraad doen we ook actief dingen voor de natuur terug.
Zo gaan we o.a. een hooiland beheren in het nabij gelegen natuurgebied De Doode Bemde en enkele acties ondernemen in het bos. Extra puur natuur activiteiten komen er zeker nog bij.

Vlaams-Brabant en Brussel - St.-Joris-Weert

10/10/2014 tot 12/10/2014
Meerdaalwoud, De Kluis 1, 3051 St.-Joris-Weert

Bereikbaarheid
Je kunt het Meerdaalwoud gemakkelijk te voet bereiken vanaf het treinstation Sint-Joris-Weert. Wie met de wagen komt vragen we te parkeren aan in de Stationsstraat van Sint-Joris-Weert.
€30.00 | Maximum 200 deelnemers

Programma Bushcraft weekend

Overdag is er keuze uit verschillende sessies tegelijkertijd.
Vrijdag 10 oktober
14u00 – 22u00
- Persoonlijke tentjes opzetten
- Gemeenschappelijk kamp opstellen
20u00 – 20u30
- Even gezellig samen zijn
Zaterdag 11 oktober
9u00 - 12u00
- Welkom
- Introductie en keuze van de diverse voormiddag sessies
- Start van de verschillende sessies
13u30 - 16u30
- Introductie en keuze van de diverse namiddag middag sessies
- Start van de verschillende sessies
17u – 18u00
- Bushcraft en eco ruil- en rommelmarkt (zelf gerief mee te brengen)
20u00 - 22u00
- Introductie en keuze van de diverse avond en vroeg ochtend sessies
- Start van de verschillende sessies
Zondag 12 oktober
7u00 - 8u00
- Start vroeg ochtend sessies
9u00 - 12u00
- Welkom
- Introductie, eigen voorstellen en keuze van de diverse voormiddag sessies
- Start van de verschillende sessies
13u00 - 15u00
- Afsluiting en voorstellen en keuze van de laatste sessies
15u00
- Tent afbreken, opruimen en tot later!

Practische regelingen Bushcraft weekend

De organisatie regelt GEEN slaapplaats en eten. Er kan wel op eigen verantwoordelijkheid ter plaatse gratis overnacht worden in eigen tentjes. Koken kan met eigen materiaal op enkele vaste vuurplaatsen. Een sanitair blok, brandhout en drinkwater zal ter plaatse gratis ter beschikking zijn.

Online inschrijven voor het Bushcraft weekend

Om je online in te schrijven op de website druk je op de blauwe knop ‘Ik schrijf me in’ en vul je het inschrijvingsformulier in.
Daarna krijg je onmiddellijk een mail met code en rekeningnummer waar je 30 euro op stort.
Pas na betaling is je inschrijving definitief. Het aantal plaatsen voor het bushcraft weekend is beperkt. Je krijgt je inschrijvingsgeld niet meer terug, ook al kan je niet of slechts gedeeltelijk komen.
Bij enkele sessies worden namelijk dure materialen gebruikt. Uitzonderlijk kan de sessiegever de materiaalkost hiervoor aan de deelnemers vragen. Dat wordt per sessie op voorhand aangegeven.
Na betaling krijgt elke deelnemer een week voor het weekend nog een uitgebreide info mail. Kinderen zijn welkom maar moeten ook ingeschreven zijn. Van 0 tot en met 12 jaar komen ze gratis, jongeren van 13 tot en met 18 jaar betalen 15 euro.

Contact ivm bushcraft weekend

Dit bushcraft weekend is op niet-commerciële basis opgezet.
De workshops worden gegeven door liefhebbers die hun kennis met anderen willen delen. Zij zijn niet allen experts die alles weten.
Wil je zelf ook een workshop geven, stuur dan een mail naar Leo: leohabets@gmail.com of Pieter Van Hende: pieter_vanhende@msn.com.
Voor algemene vragen kan je terecht bij Pieter Blondé, pieter.blonde@c-v-n.be, bel 055/33 54 49 of sms 0488/362 279.

Samenwerkingspartners

Dit Bushcraft weekend komt tot stand door Bushcraft Belgium en CVN in samenwerking met Bushcraft Limburg, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud, De Kluis, JNM en Bushcraft Belgisch Limburg.

belgium - belgian - preppers - belgie - survival - foodstock - rocket stove - envirofit - noodverlichting - be prepared - noodsituaties - voorbereid zijn - vleesvervangers - zelfredzaamheid - survivalfood - hooimadam - hooikist - thermoskoken - woodgas stove - wildstoves - zelfvoorziening - preparedness - british berkefeld - sterasyl